Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών προς κυβερνητικούς βουλευτές για τους διορισμούς άεργων κομματικών ως διοικητών σε ΔΕΚΟ, δημόσιους οργανισμούς

"Κύριε / Κυρία ........  (όνομα Βουλευτή/Βουλευτίνας),

Με αγανάκτηση διαβάζω τα ονόματα εκείνων που η κυβέρνηση συνεργασίας προορίζει για διοικητές νοσοκομείων, ΔΕΚΟ, ΔΟΥ και άλλων δημόσιων οργανισμών (πηγή). Πρώην βουλευτές, αποτυχημένοι πολιτευτές και κατ’ επάγγελμα κομματάνθρωποι. Την ώρα που η χώρα χρειάζεται τους πιο επιτυχημένους στο τιμόνι για να διασφαλίσουν όχι μόνο τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και την οργάνωση του δημόσιου τομέα σε πρότυπα ευρωπαϊκά, με τη βοήθεια των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα κριτήρια για την επιλογή των ανθρώπων που θα μπουν στο τιμόνι αυτών των οργανισμών θα πρέπει να περιλαμβάνουν διοικητική εμπειρία (η διαχείριση ομάδας αφισοκολλητών δε μετράει), κι επιτυχημένο έργο στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Υπάρχουν εκατοντάδες συμπατριώτες μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ικανοί να φέρουν εις πέρας ένα έργο, να διοικήσουν ομάδες και να αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες. Αυτό ακριβώς που έχουμε ανάγκη τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα μας.

Σας καλώ να παρέμβετε με όποιον τρόπο θεωρείτε πρόσφορο για να γίνει αξιοκρατικά και κυρίως με κριτήρια αποτελεσματικότητας, ηγεσίας, διοικητικής εμπειρίας και επιτυχημένης πορείας η επιλογή των διοικητών των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών που αφορούν το Κράτος Πρόνοιας (όπως νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία) καθώς και των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν με στόχους για την πάταξη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής που ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης μαστίζει τη χώρα μας." 

*η παραπάνω πρωτοβουλία για εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας κατά του διορισμού αποτυχημένων πολιτευτών ως επικεφαλής στις ΔΕΚΟ, έχει σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά του πελατειακού κομματικού κράτους -που αγωνιούν για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την αναγέννηση της παραγωγικής Ελλάδας- και συμμετέχουν σε διάσπαρτες ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα, σε μια κοινή στόχευση. Η παραπάνω διατύπωση (της Κλεονίκης Κηπουρού) δεν είναι παρά ένα υπόδειγμα. Οι διευθύνσεις ή τα email των βουλευτών υπάρχουν στο site της Βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU