Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Το κράτος παίζει το τελευταίο του χαρτί ...και το παίζει άσχημα

Γράφει φίλος στο facebook:

Το κράτος παίζει το τελευταίο του χαρτί με τις "επιδρομές" του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις. Ωστόσο είναι νομοτέλεια η απείθεια αρκετών Ελλήνων επιχειρηματιών και στο άμεσο μέλλον το φαινόμενο θα οξυνθεί πολύ περισσότερο.

Απο τη στιγμή που ένα ληστρικό κράτος που το μόνο ίσως που δεν έχει φορολογήσει είναι το τροχόσπιτο της Barbie, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως οι φόροι όπως και οι εισφορές δεν πηγαίνουν στην παραγωγή, στην ανάπτυξη και στην πρόνοια, θα κοιτάξουν να κρύψουν ΟΤΙ μπορούν για να επιβιώσουν.

Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της κοινωνίας και του Ελληνικού κράτους όπως το γνωρίζουμε. Όσο συνεχίζουμε με αυτό το ρυθμό θα βλέπουμε όλο και περισσότερους να φοροδιαφεύγουν, να εργάζονται μαύρα, να διογκώνεται η ανασφάλιστη εργασία, να μεγαλουργεί το παραεμπόριο και η παραοικονομία.
Κύριοι έχουμε ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ με ένα σκληρό, μαφιόζικο, βρώμικο κράτος. Ο πολίτης πλέον αισθάνεται πως έχει να κάνει με ένα κοτζαμπάση που μαζεύει φόρους για τον σουλτάνο του.
Στον επόμενο τόνο ΜΗΝ εκπλαγείτε όταν θα πέσουν και πιστολιές σε έλεγχο του ΣΔΟΕ. Γιατί προπυλακισμοί και φάπες ήδη πέφτουν. Τι και αν πάρουν ταμειακές, τι και αν σφραγίζουν μαγαζιά, το ντομινο έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει.

Όσο για την τήρηση της "έννομης τάξης";

Στην ουσία (αλλά και στον τύπο, κατά περιπτώσεις), ουδέποτε είχαμε έννομη τάξη: Οι εξουσίες αυθαιρετούσαν, ο κρατικός μηχανισμός αυθαιρετούσε, οι οργανωμένες ομάδες αυθαιρετούσαν και οι μεμονωμένοι πολίτες αυθαιρετούσαν στα όρια που τους επέτρεπαν οι προαναφερθέντες.

Έχει άδικο; Μάλλον όχι: Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ το παρακάτω απίστευτο ρεπορτάζ:

Είναι φανερό ότι το "κράτος" (οι πολιτικοί δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν την χρεοκοπία του δημοσίου τομέα και την μετακύλησαν στην κοινωνία και την οικονομία) παίζει το τελευταίο του χαρτί. Αφού χρέωσαν κάθε κοινωνική τάξη με φόρους, επαχθείς εισφορές, χαράτσια και ότι άλλο εφηύρε ο διεστραμμένος νους τους , τώρα απειλούν με κάθε μέσο και με στυλ δικτατορικού καθεστώτος τον εχθρό λαό, μήπως και υποκύψει στο παράλογο, ανέφικτο και αδύνατο της ήδη αποτυχημένης αυταρχικής εισπρακτικής τους επίθεσης. 
Πλέον ο λαός δεν έχει επιλογές - ακόμη και αν το επιθυμεί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εισπρακτικές επιθυμίες του αχόρταγου πολιτικού συστήματος ακόμη και αν τον μαστιγώσουν, φυλακίσουν, κατασχέσουν και εξορίσουν...
Η υποκρισία των όψιμων "μεταρρυθμιστών" των οριζόντιων μέτρων και των τυφλών απολύσεων δεν έχει τέλος - αλλά το χειρότερο είναι ότι υπονομεύουν την όποια δημοκρατική προοπτική της χώρας ενισχύοντας με τον αυταρχισμό τους τον "αντισυστημισμό" της ΧΑ εκτοξεύοντας τα ποσοστά των νεοναζί. 

Είναι περίεργο, αλλά ο συστημικός φασισμός ενισχύει τον αντισυστημικό φασισμό: 
Όπου η ΧΑ υποδεικνύεται από το σύστημα -στην πράξη- ως η εναλλακτική.  Στην οποία κατευθύνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον λαό, απελπίζοντάς τον και τρομοκρατώντας τον υπέρ του δέοντος και πέραν κάθε ψυχολογικής αντοχής και αποκρύβοντάς του ταυτόχρονα κάθε άλλη εναλλακτική όπως του ριζοσπαστικού κέντρου ή της ρεαλιστικής αριστεράς κραδαίνοντας την απειλή μιας χρεοκοπίας που ήδη βιώνουμε στο έσχατο σημείο της και την οποία εκείνοι μας έφεραν!
Ας φύγουν τώρα, γιατί οδηγούν την χώρα σε άσχημη περιπέτεια δεκαετίας και βάλε. Και η έξοδος από το τούνελ φαντάζει ήδη κακόγουστο ανέκδοτο με το οποίο γελάνε μόνο τα παπαγαλάκια Σαμαρά και Βενιζέλου.
'Ελεος!

1 σχόλιο:

  1. Μαλλον ειμαι μ@λ@κ@ς που τα τελευταια 2 ετη (δηλ. με τον προσδιορισμο των καθαρων κερδων ως εσοδα- εξοδα) πληρωνω φορους, τελη επιστηδευματος, κυκλοφοριας ΕΙΧ, ηλεκτροδοτησης, αλληλεγγυης,… 32% του καθαρου μου εισοδηματος, πλεον φορους και ΦΠΑ οικογενειακων δαπανων και καυσιμων θερμανσης και το 30% της κινησης. Και για να λειτουργει ακομα το ρημαδι υπαρχουν παρα πολλοι σαν κι εμενα.

    Για τους υπολοιπους που πανε σε ιδιωτικα σχολεια τα παιδια τους, κινουνται μεσα σε πρωην ακριβα SUV με φυμε τζαμια, λες και ειναι γκανστερς, οταν βρισκετε λακουβες και βριζετε, ενω ειστε στην γκριζα οικονομια δηλωνοντας τα μισα ή το χειροτερο
    οταν ο γιος σας τραυματιστει σοβαρα με την 750-αρα του, να με θυμηθειτε.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU