Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

"Φύγε Σαμαρά" ζητούν φίλοι και εχθροί... (#κούραση)


Τίτλοι τέλους πέφτουν στην οθόνη αυτής της συγκυβέρνησης - το μόνο που μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο είναι να φύγουν μια ώρα αρχύτερα. Για να μην μετακυλήσουν άλλο από το κόστος της παρουσίας τους στο λαό και τις επόμενες γενιές.

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου*

Ο Αντώνης Σαμαράς βαριακούει... 
Οι ευρωπαίοι του λένε "φύγε" (να λυθεί πρώτα η πολιτική εκκρεμότητα και μετά η διαπραγμάτευση...), τα spreads/αγορές του λένε "φύγε" (καλπάζουν στο 9% τα επιτόκια), το χρηματιστήριο του λέει "φύγε" (δις χάνονται για πλάκα καθημερινά), το ΔΝΤ του λέει "φύγε" ("άι κουρέψου πρώτα" για την ακρίβεια...), η citigroup του λέει "φύγε" (οι ομολογιούχοι δεν έχουν να φοβούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ...), η τρόικα του λέει "φύγε" (όχι στις 100 δόσεις και τις ελαφρύνσεις) - αλλά αυτός συνεχίζει να εφαρμόζει ότι του κατέβει, να καίει κάθε εναλλακτική και να δηλώνει "ΕΓΩ δεν χάνω από τον Τσίπρα". 
Βασικά "ΕΓΩ"...

Αυτό το (ακρο)δεξιό ΕΓΩ που πληρώνουμε είκοσι χρόνια στο μακεδονικό, πόσο θα το πληρώνουμε στην κρίση; Πόσο θα μας κοστίσει το τετράμηνο του πείσματος; 

Εκείνος δεν έχει κανένα πρόβλημα να εξαφανιστεί καμιά δεκαπενταετία από την πολιτική (τόχει ξανακάνει) μέχρι να ξεχαστούν οι πολιτικές πομπές του ή να τον ξαναχρειαστούν στην Δεξιά - αλλά η χώρα δεν αντέχει το πείσμα του ενός. 

Κανέναν δεν συμφέρει η επόμενη κυβέρνηση να κληρονομήσει καμένη γη, πραγματική όχι ρητορική - υπονομευμένες διαπραγματεύσεις, πεταμένες μεταρρυθμίσεις, απορρύθμιση των πάντων. 
Η Μέρκελ του το εξήγησε όσο καλύτερα μπορούσε στο τσάι και συμπάθεια: "έχεις την συμπόνοια μου - τίποτε άλλο - εκτός αν μαζέψεις 180 βουλευτές".
Ο Ντράγκι, η Λαγκάρντ, η Κομισιόν: δεν τελείωσες την δουλειά σου - ή κάνε την ή κάνε εκλογές - εμείς πάντως δεν θα αφήσουμε χωρίς στήριξη την Ελλάδα (όχι την ΝΔ, την Ελλάδα - όποιος κι αν είναι κυβέρνηση...).

Συχνά στην ιστορία μοιραίες προσωπικότητες δημιουργούν στα έθνη αξεπέραστα προβλήματα - κι άλλες ανοίγουν δρόμους ή φεύγουν όταν πρέπει για να διευκολύνουν τις εξελίξεις. Ο Σαμαράς δεν ανήκει στις δεύτερες - τόχει αποδείξει - μόνο προβλήματα κληρονομεί η παρουσία του. Κι αυτό είναι κάτι που ήδη βλέπουν και οι φίλοι του. 

Σύντομα η λιγοστή πια υπομονή τους τελειώνει οριστικά και το "ΕΓΩ δεν χάνω από τον Τσίπρα!" θα γίνει αναγκαστικά ..."ας χάσει άλλος από τον Τσίπρα - όχι ΕΓΩ!". 
Η μόνη διέξοδος του Σαμαρά είναι να γίνει ...Σημίτης. 

Όλοι άλλωστε θέλουν πλέον εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κούραση από τους συνεχείς τυχοδιωκτισμούς και τα success story του διδύμου με τον Β Βενιζέλο (με αποτελέσματα πχ επιτόκιο αγορών 9% την ώρα που Ιρλανδία και Πορτογαλία ήδη εκτός προγραμμάτων δανείζονται με 1,5-2,5%) έχει γίνει βαριά και ασήκωτη. 

Τίτλοι τέλους πέφτουν στην οθόνη αυτής της συγκυβέρνησης - το μόνο που μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο είναι να φύγουν μια ώρα αρχύτερα. 
Για να μην μετακυλήσουν άλλο από το κόστος της παρουσίας τους στο λαό και τις επόμενες γενιές.


*πηγή tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. Στελιο, προχωρα!!!
    Εμπρος παλι για 2 (επι ΓΑΠ) , 3 εκπομπες, αδικημενε !!!

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU