Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κάνε και συ ένα κόμμα - μπορείς! (# "μεταρρύθμιση" και "ανατροπή")

Να πουλήσουμε "μεταρρύθμιση" και "ανατροπή" ή να κυβερνήσουμε;


του Γιώργου Παπασπυρόπουλου
 
Τελικά όποιος μείνει άστεγος στην Αριστερά, τι κάνει;
Φτιάχνει και αυτός/ή ένα κόμμα να υπάρχει και μετά ...κάθεται. Μπορεί να τον φωνάξουν για καμιά συμμαχία, ποιος ξέρει.
Δεν μπορώ να προσλάβω αλλιώς την χθεσινή ίδρυση της κίνησης Λυκούδη, αναλογιζόμενος τις άπειρες μέρες, μήνες και χρόνια τεμπελιάς της ανανεωτικής πτέρυγας στον ΣΥΝ (με την έννοια της μη παραγωγής πολιτικής αλλά αντίθετα την ενασχόληση με τον "πολλαπλασιασμό των καρεκλών") και την αντίστοιχη περίοδο στην ΔΗΜΑΡ όπου μαζί με άλλους/ες μαδούσαν την μαργαρίτα του ναι ή όχι που τελικά κατέληγε στο παρών - και όλοι/ες μαζί περίμεναν τον Φώτη να αποφασίσει. 

Τώρα μπορείς να κατακεραυνώνεις ...τους άλλους:  

"ενώ η κοινωνία άντεξε και με σκληρές θυσίες έδωσε ανάσες, το πολιτικό σύστημα για άλλη μια φορά φάνηκε ανίκανο να τις αξιοποιήσει" 

- εσύ που ήσουν;

Βλέπε: http://politicalreviewgr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_28.html

 

Στην άλλη πλευρά της Αριστεράς, κάνουν αντιπολίτευση στον ...ρεαλισμό:

"Οι αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσαν ότι η «αλλαγή» που οραματίζεται θα έχει ιδιωτικές τις χιλιοπληρωμένες από τον ελληνικό λαό τράπεζες και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, το ΤΑΙΠΕΔ στην θέση του να ξεπουλάει το σύμπαν και το κεφάλαιο να απολαμβάνει την σημερινή φορολογική ασυλία.
Οι αποφάσεις αυτές συμπληρώνουν τις θέσεις για αποδοχή και αποπληρωμή του χρέους, τις δηλώσεις προσήλωσης σε ΕΕ-ΝΑΤΟ και το «ανήκουμε στη Δύση»...
τη συμμαχία με επιχειρηματίες και φορείς του μεγάλου κεφαλαίου (ΣΕΒ κ.λ.π), καθώς και τη χτεσινή δήλωση Τσίπρα στο Υπουργείο Άμυνας περί «συνέχειας του κράτους». Έτσι ο κύκλος των διαβεβαιώσεων προς τον «ξένο παράγοντα», τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και το «βαθύ κράτος» ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ολοκληρώθηκε!"


Άλλη τεμπελιά αυτή. Οι χρόνια κινηματικοί δεν μπορούν να ενηλικιωθούν - βλέποντας τον κεντρικό κορμό της Αριστεράς να έρχεται προ των ευθυνών του και φυσιολογικά να ξεκαθαρίζει το πως και το τι - της ενδεχόμενης δικής του κυβέρνησης σε κάνα δίμηνο τρίμηνο, σοκάρονται και ..."καταγγέλλουν και αποχωρούν". Τους αρκεί μάλλον που φαίνεται να αυξάνει η πελατεία των δυσαρεστημένων από αριστερά, το κομμάτι της πίτας τους δλδ - για λύσεις και αποτελέσματα, ας λερώσουν άλλοι τα χέρια τους.

Βλέπε: http://ostria-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_68.html

Τι κοινό έχουν οι παραπάνω;

Οι εξ επαγγέλματος αριστεροί -και της "κεντρο-αριστεράς" και της "υπερ-αριστεράς" φαίνεται ότι ερευνητική δραστηριότητα είχαν μόνο στα νιάτα τους πριν μπουν στο "επάγγελμα" και την επετηρίδα, πριν "διοριστούν" με μια έννοια στο δημοσιοϋπαλληλικό σώμα της μη ανανεούμενης αριστεράς - μετά σιωπή. Η παραγωγή σταμάτησε.
Κι όταν κάποιος δεν έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο, τι κάνει;
Κάθεται. Και περιμένει να βγάλουν οι άλλοι τα κάστανα από την φωτιά...

Για να "κάτσεις" χρειάζεσαι δυο πράγματα: μια καρέκλα και μια ταμπέλα - και μερικά μέλη να σε τρέφουν αν δεν είναι αρκετή η κρατική/ιδιωτική επιδότηση.
Ύστερα λες εκ του ασφαλούς την αποψάρα σου και πλασσάρεσαι σαν σωτήρας.


 υγ Ε ρε και να έρθει η ώρα να σου πουν "τώρα αποφασίζεις εσύ!" - "σε ακούμε: τι κάνουμε;" .... (εφιάλτης :) )

1 σχόλιο:

  1. «Εξ επαγγέλματος αριστεροί» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

    «δημοσιοϋπαλληλικό σώμα της μη ανανεούμενης αριστεράς» Υπάρχει και η “ανανέωση” του Μπερνστάιν. Η «υπερ-αριστερά» ερευνά αλλά δεν ρεφορμίζει. Και δεν “προσαρμόζεται” σε όσα ζητά το σύστημα. Και δεν περιμένει από κανέναν να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Μάλιστα (μεγάλο) κομμάτι του ΣυΡιζΑ συμφωνεί σε πολλά σημεία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι με τον επίσημο ΣυΡιζΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU