Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Επιτέλους, αποποινικοποίηση της αυτασφάλισης: Ένα από τα βασικά αιτήματα των ελεύθερων επαγγελματιών ικανοποιείται από την νέα κυβέρνηση. Και συνεχίζουμε...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

του Γιώργου Φλωρά*

Με την ψήφιση του Ν4321/2015, άρθρο 30, καταργήθηκε η άθλια πρακτική των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων του παρελθόντος με βάση την οποία αυτός που όφειλε τις δικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ καταδικαζόταν σε ποινή φυλάκισης.

Με απλά λόγια. Σε όποιον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και βρίσκεται σε εξέλιξη πχ έχει πάρει αναβολή προς εξόφληση ή προς ρύθμιση ή έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό και έχει κάνει έφεση και είναι σε αναμονή, ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ. Η υπόθεση παει στο αρχείο λόγω του νέου νόμου.
Αν πρόκειται να πατε στο δικαστήριο δεν χρειάζεται να πατε με δικηγόρο, αρκεί η παρουσία σας για να βεβαιώσετε την αθώωση σας (αν και ενδεχομένως να έχει ήδη αφαιρεθεί από το πινάκιο λόγω προετοιμασίας της Εισαγγελίας).

Το άρθρο 30 του Ν4321/2015 ορίζει όπως:

Άρθρο 30
Κατάργηση ποινών για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ
Η διάταξη του άρθρου 1 του α.ν. 86/1967 (Α΄ 136) όπως ισχύει, δεν εφαρμόζεται όσον αφορά τις ατομικές ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).


*πηγή  ΟΑΕΕ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΡΗΜΑΤΙΩΝ

Σχόλιο της ΑΣ: Εκείνη η αίθουσα στην Ευελπίδων (και στα άλλα δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα) με τις εκατοντάδες καθημερινές δίκες εναντίον ελεύθερων επαγγελματιών και με τους "κατηγόρους" υπαλλήλους του ΟΑΕΕ να ανακοινώνουν με περισσό θράσος πόσα χρωστάει ο "κατηγορούμενος" ή η "κατηγορουμένη" ε.ε. στον ....εαυτό του/της, τουλάχιστον θα αδειάσει από τέτοιες χουντικής εμπνεύσεως υποθέσεις... 
Είναι μια άλλη μέρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και να το δεις! 
Ιστορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU