Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ISKRA στα μπατζάκια μας;

σκίτσο του Jacques Tardi
Ρεφορμιστές, Πλατφορμιστές και Drachmas Inside

του Δημήτρη Βεντούρη

Γιορτή για τα πέντε χρόνια της ιστοσελίδας ΙΣΚΡΑ διοργανώνει την Δευτέρα η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο "το ΟΧΙ δεν νικήθηκε". Τυπικά τουλάχιστον, ο ακήρυχτος πόλεμος για τον έλεγχο του κόμματος διεξάγεται εκτός οργάνων και έτσι κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε για το αίμα που χύνεται στο όνομα της δήθεν ...ενότητας...
Εισηγητής της εκδήλωσης μεταξύ άλλων ο αειθαλής συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης με τον οποίο δηλώνω πως δεν έχω τίποτα προσωπικό. Απλά εντυπωσιάζομαι για την επιλογή του ως κεντρικού ομιλητή και εξηγούμαι.
Ο ίδιος γράφει στο βιογραφικό του κατά λέξη:

Δράση Δημόσιου Λειτουργού

Από το 1981 μέχρι το 1988 υπήρξε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου Πρωθυπουργού και Νομικός Σύμβουλος Πρωθυπουργού. . Δεν λέει ποιου. Γι΄αυτό να βοηθήσω λίγο. Αντρέα τον λέγανε.
Μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά πάντα με βάση το βιογραφικό που ο ίδιος υπογράφει, τον βρίσκουμε, το 2005-2006 Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Πρωθυπουργό όπως λέει για τη Δημόσια Διοίκηση.
Πάλι δεν λέει το όνομα του πρωθυπουργού. Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β. Εκείνος ντε που εξήγγειλε την κρατική επανίδρυση, στο τέλος παρέδωσε κρίση και από τότε δεν ξαναμίλησε. Μόνο ψήφιζε.
Ο πρώην Ανδρεϊκός κος καθηγητής προφανώς ενίσχυε τον τότε πρωθυπουργό να εφαρμόσει το πολιτικό σχέδιο, αέρα αέρα να φύγει η χολέρα. Μετά τα δυο μέρη ως γνωστόν κυβέρνησαν μαζί με τα γνωστά αποτελέσματα.
Σήμερα τον βλέπω κεντρικό νομοπαρασκευαστικό εισηγητή του δόγματος DRACHMAS INSIDE παρέα με τον κο Νταβανέλο του αντικαπιταλιστικού φόρουμ ΔΕΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΑΠΟ, RPROJECT, και τον κο Παπακωνσταντίνου εκφραστή του βαθύτατα αντιευρωπαϊκού εξελιγμένου πολιτικού σχήματος ΚΚΕ, ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ.
Όλοι αυτοί μαζί προφανώς εκφράζουν το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός βουλής και πιο πολύ απ΄όλους ο κος καθηγητής που σαν αυθεντικός ΠΑΣΟΚΟΣ παλαιάς κοπής έχει συνεργαστεί με όλους και με όλα.
Πολύτιμος σαν το παλαιωμένο κρασί, ταιριάζει γάντι με την πολιτική πρωτοβουλία της ΙΣΚΡΑ που ο αναγραμματισμός των ψηφίων της μας δίνει την λέξη κρασί και όχι μόνο. Πέρα από το λογοπαίγνιο, ΙΣΚΡΑ σημαίνει σπίθα και επί της ουσίας ο τίτλος διεκδικεί να προσομοιώνει πολιτικά τις θέσεις που εκφράζονται στην ιστοσελίδα μ΄αυτές που εξέφρασε στην παράνομη εφημερίδα της εποχής του ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν.

Ερωτήματα


Κλείνω με κάποια ερωτήματα που ο καθένας απαντάει κατά την κρίση του. 
Πριν φτάσουμε ...στην επιλογή νομίσματος... μήπως πρέπει να κουβεντιάσουμε ξανά ποιο τμήμα της αριστεράς εκτιμά ότι μπορεί και θέλει να λειτουργήσει εντός του πλαισίου μιας αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ευρωπαϊκού τύπου καλής, κακής ή κάκιστης με τους όποιους συμβιβασμούς προκύπτουν κάθε φορά να διευθετούνται καλώς ή κακώς με ... ρεφορμιστική-μεταρρυθμιστική διάθεση ...

Και ποιοι και πόσοι επιθυμούν επανάσταση και ρήξη με προσανατολισμό την εφαρμογή του τέως σοβιετικού δόγματος, μαρξισμός λενινισμός, ταξική πάλη, προλεταριακός διεθνισμός, δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, δικτατορία του προλεταριάτου;
Αν δεν πιστεύουν σε μια τέτοια κατεύθυνση των πραγμάτων σε ιδεολογικό επίπεδο τουλάχιστον, τότε γιατί ζητούν διαρκές συνέδριο χωρίς την εγγραφή νέων μελών; Τι φοβούνται; Απώλεια πλειοψηφίας; Αδυναμία επιρροής; Δεν καταλαβαίνω:
Σε ποιο πολιτικό όργανο έθεσαν θέμα πλήρους (όχι προσωρινής αλά Σόιμπλε) επιστροφής στο εθνικό νόμισμα αντί να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν είχε plan B, δηλαδή την εφαρμογή της δικής τους πολιτικής πρότασης με μόνο κριτήριο την μη υπογραφή μνημονίου που βρίσκεται εκτός προεκλογικών δεσμεύσεων όπως υποστηρίζουν.

Όταν ο υποψήφιος ακόμα πρωθυπουργός έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος της κομισιόν ήταν καλά; 

Γνώριζαν ασφαλώς ότι μια τέτοια κίνηση έδινε σιγουριά και ασφάλεια σε ένα άλλο εκτός αριστεράς πολυάριθμο κοινό και έφερνε πολλούς ψήφους υπέρ μιας κυβέρνησης ... πρώτη φορά αριστερά ... αλλά δεν μίλησαν ίσως γιατί τότε δεν βόλευε.

Ήδη υποβόσκει μια τεραστίων διαστάσεων πολιτική κρίση παρά τα ρεκόρ θετικών ψήφων που λαμβάνει ο πρωθυπουργός για την ώρα σε κάθε του πρωτοβουλία. 
Επειδή μάλιστα υπάρχουν ακόμα αρκετοί πολιτικά κορυφαίοι εκπρόσωποι που ακόμα και μετά τα 60 τους χρόνια εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι να παίζεις με τα σπίρτα, ελπίζω η ίσκρα, σπίθα ήθελα να πω, που θα πέσει κάτω, να μην βάλει κυριολεκτικά φωτιά στα μπατζάκια μας.

πηγή Μεταρρυθμιστική Αριστερά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU