Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Κούλογλου: Η χώρα χρειάζεται ένα plan B


"η λιτότητα γέννησε και γεννά ακροδεξιά τέρατα 
και όμως ο κ. Σόιμπλε επιμένει σ’ αυτή 
και δυστυχώς επιμένει σε βάρος της Ελλάδας"



Θύελλες στην ΕΕ αλλά και παγκοσμίως, οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε διάλυση της ευρωζώνης, έρχονται, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου.

Μιλώντας στον 9.84, εκτίμησε ότι αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας της εμμονικής προσήλωσης στην πολιτική Σόιμπλε αλλά και της υπερσυντηρητικής στροφής στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε αυτή τη λογική, με την Ιταλία έτοιμη να προκαλέσει μεγάλη κρίση, αν χάσει ο Ρέντσι, ενδεχομένως και αποχώρηση - διάλυση της Ε.Ε., η προσωπική άποψη του Στέλιου Κούλογλου είναι πως η Ελλάδα, με συνυπολογισμό των διεθνών εξελίξεων, θα πρέπει να έχει plan - B και θα πρέπει, αν δει ότι η Ευρωζώνη πάει προς διάλυση, να είναι προετοιμασμένη γι' αυτό

"Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια μεγάλη χώρα, όπως η Ιταλία και να φύγουμε μαζί, διότι αν φύγουμε μόνοι μας, θα βρεθούμε και πάλι στο μάτι του κυκλώνα", σημείωσε.

Οι εξελίξεις με την άνοδο Τράμπ στην εξουσία, θα είναι χειρότερες για όλο τον πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα το ενδεχόμενο επικράτησης και της Λεπέν στην Γαλλία, θα περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση. Δυστυχώς, τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου, φτάνουμε, με μια τέτοια εικόνα, να θεωρούμε την Μέρκελ, το μικρότερο κακό για τον δυτικό κόσμο.
[ολόκληρο το σχετικό κείμενο εδώ]

Οι εμμονές Σόιμπλε καταστρέφουν Ελλάδα και Ευρώπη
Υπάρχει πλέον αυξανόμενη δυσφορία για τις παρεμβάσεις του κ. Σόιμπλε, εκτιμά ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90.1 fm είπε ότι οι παρεμβάσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ξεφεύγουν πλέον και από τη σφαίρα της πολιτικής και ανάγονται στη σφαίρα των ιδεολογικών εμμονών.

Ο ευρωβουλευτής συμπλήρωσε ότι η δυσφορία αυτή υπάρχει ακόμα και σε μια μερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κυρίως στους ευρωβουλευτές εκείνους που προέρχονται από τις χώρες του νότου που πλήττονται επίσης από τη λιτότητα.

"Πολιτικά, τα πράγματα δείχνουν ότι αυτή η λιτότητα γέννησε και γεννά ακροδεξιά τέρατα και όμως ο κ. Σόιμπλε επιμένει σ’ αυτή και δυστυχώς επιμένει σε βάρος της Ελλάδας", σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου και πρόσθεσε: "αν θέλει να παίξει ηγεμονικό ρόλο η Γερμανία, θα πρέπει να αλλάξει πολιτική γιατί αν χάσει και ο Ρέντσι το δημοψήφισμα, η Ευρωζώνη θα μπει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες".

"Ο Νότος έχει συνειδητοποιήσει ότι δε μπορεί να λειτουργήσει κάτω από μια τόσο ασφυκτική πίεση από τον Βορρά και η πρωτοβουλία Τσίπρα για τη σύγκλιση των χωρών του Νότου ήταν η πιο σημαντική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν κάτι στο οποίο πιστεύουν όλοι οι νοτιοευρωπαίοι ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Αυτή είναι και η λύση και θα ‘πρέπε να είχε ήδη γίνει και να συνεχιστεί", τόνισε επίσης.


[ολόκληρο το σχετικό κείμενο εδώ]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU